Ga naar inhoud

'Voor de drukte ga ik de brug over, voor mijn rust blijf ik op Zuid'

'Voor de drukte ga ik de brug over, voor mijn rust blijf ik op Zuid'

Diversiteit en groen binden Gisella aan Zuid

''Veel mensen beseffen zich niet hoe groen Rotterdam-Zuid is,'' stelt Gisella. Samen met haar zoontje Bob woont ze op de Kop van Zuid-Entrepot. Beide zijn geboren en getogen Rotterdammers. Gisella woont al ruim twintig jaar op Zuid. Ze koos bewust voor de Kop van Zuid-Entrepot in Feijenoord omdat de buurt zo divers is.

Nog steeds wordt er nieuw gebouwd op de Kop van Zuid-Entrepot, maar dat is niet de enige verandering die Gisella hier zo aanspreekt. Met de nieuwe bewoners komen er ook nieuwe evenementen, nieuwe initiatieven en meer bezoekers. Bijvoorbeeld het evenement FeijenoordEET, dat Woonstad Rotterdam organiseerde en waarbij bewoners samen eten en elkaar beter leren kennen. “Met mijn buren ga ik goed om, al lopen we de deur niet bij elkaar plat”, vertelt de Rotterdamse.

Veilig spelen
Zoon Bob kan zich heerlijk uitleven in de stad. Hij gaat naar de dichtbij gelegen Montessori-basisschool De Clipper, waar kinderen van alle lagen en windstreken bij elkaar komen. Spelen kan op het binnenterrein van het complex waar Gisella en Bob wonen, en waar hij andere kinderen ontmoet. Als hij iets ouder is, kan hij zelfstandig naar het speelterrein aan de overkant van de straat. En in de stad is altijd wat te doen, dus vervelen zit er niet in. Daarnaast ziet Gisella nog een ander voordeel voor wonen in de stad met kinderen: “Kinderen worden weerbaarder wanneer ze in de stad opgroeien.”

Vakantie om de hoek
De diversiteit op Zuid maakt dat een vakantiegevoel snel is gevonden voor Gisella en Bob. Van de Italiaanse sferen bij Borgo d’Aneto tot de boten in de haven voor de deur. In de vakanties maken Bob en Gisella ook uitstapjes met het Jeugd Vakantiepaspoort. Bijvoorbeeld een rondvaart met de Spido of een bezoek aan de Euromast.