Ga naar inhoud

STC mbo college

STC Group is dé verticale onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en haven-industrie. Daarnaast verzorgt STC Group cursussen en trainingen voor professionals.

STC Group is internationaal actief en heeft locaties in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in mainport Rotterdam.

STC Group verzorgt aantrekkelijke en op de praktijk gerichte vmbo-, mbo-, hbo- en masteropleidingen. Daarnaast richt de organisatie zich op het uitvoeren van toegepast onderzoek, het verzorgen van trainingen en het uitvoeren van consultancy trajecten in binnen- en buitenland.

Horen en Zien leidt tot vluchtige kennis. Doen en Beleven is doorslaggevend voor het verwerven van de juiste competenties. Dat is de overtuiging van de STC Group. Medewerkers zijn pas goed opgeleid als zij beschikken over de juiste combinatie van kennis, vaardigheden en gewenst gedrag. Niet voor niets investeert de organisatie veel in praktisch toepasbare in- en externe kennisontwikkeling. Deze kennis wordt met behulp van onder andere (full mission) simulatoren en practica direct in het onderwijs toegepast. Met behulp van deze simulatoren wordt de beroepscontext op ultieme wijze nagebootst.