Gaan voor een Baan!

Steeds meer werkgevers sluiten zich aan bij de AanDeBak-garanties (carrière startgaranties) van de partners van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Inmiddels is ook de bouwsector, IW Zuid-Holland, Metalent toegetreden tot de werkgevers die de AanDeBak-garanties bieden aan leerlingen van Zuid. Daarmee zijn er ruim vijfhonderd van deze garanties te vergeven.

Als leerlingen starten aan een opleiding met een csg zijn ze, na het succesvol doorlopen van die opleiding, aan het einde gegarandeerd van werk. Werkgevers die de csg afgeven, nemen de leerlingen dan in dienst. Het aantal werkgevers dat AanDeBak-garanties uitgeeft is recent uitgebreid met de bouwsector. Het gaat hierbij om 50 nieuwe garanties.

Om leerlingen in de 3e en 4e klas van het vmbo te informeren over mbo-opleidingen met een AanDeBak-garantie wordt het evenement Gaan voor een Baan! gehouden. Met de editie van 2019 in Ahoy is het een tweedaags evenement geworden omdat de belangstelling vanuit de scholen aan het toenemen is.

Tijdens Gaan voor een Baan! ontdekken leerlingen in de 3e en 4e klas welke mbo-opleidingen zekerheid bieden op werk na het behalen van het diploma. Werkgevers zijn vooral op zoek naar jongeren op mbo niveau 3 en 4 met een technische-, haven- of zorgopleiding. Om de keuze voor deze sectoren te stimuleren, garanderen ze werk na afronding van de opleiding.

In Rotterdam Zuid worden leerlingen al op de basisschool begeleid in hun schoolloopbaan. Kinderen leren vanaf groep zes totdat ze de arbeidsmarkt betreden, nadenken over de vragen: wat vind ik leuk, waar ben ik goed in, en wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt? Centraal in de loopbaanbegeleiding van Zuid staan de kansrijke sectoren haven, techniek, bouw, food en zorg. Zo kunnen leerlingen een bezoek brengen aan bedrijven, voeren ze op school loopbaangesprekken en houden ze in een digitaal talentportfolio bij waar hun interesses en talenten liggen en wat de arbeidsmarkt vraagt.

Gaan voor een Baan 2019 (newsroom gemeente Rotterdam)

Gaan voor een Baan 2019 (Like je Wijk DAG 1)

Gaan voor een Baan 2019 (Like je Wijk DAG 2)

Gaan voor een Baan 2017 (sfeerfilmpje kort 8-11-2017)

Gaan voor een Baan 2017 (AanDeBak-garantie techniek)

Gaan voor een Baan 2017 (AanDeBak-garantie zorg)

Gaan voor een Baan 2017 (AanDeBak-garantie bouw)

Gaan voor een Baan 2017 (speech burgemeester Aboutaleb)