Ga naar inhoud

Alliantie Hand-in-Hand

 

De Alliantie Hand in Hand zet zich in de periode 2019 – 2029 in voor een vitale lokale economie en een aantrekkelijk woonklimaat op de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk. Voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Aanpak van ondermijnende criminaliteit, overlast en problematische verhuur is daarbij randvoorwaardelijk.

De Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk vormen samen de voornaamste winkelconcentratie in het gebied Feijenoord. Het winkelgebied heeft als direct verzorgingsgebied de wijken Hillesluis, Bloemhof en Vreewijk. Maar daarnaast straks ook voor de honderden nieuwe bewoners aan de Laan op Zuid en op het terrein van het voormalige Zuiderziekenhuis.

Met zo’n 240 winkels en bedrijven heeft de winkelstraat een dominante positie en voorziet daarmee in de dagelijkse behoeften van de omwonenden. Vanuit de omliggende wijken kunnen circa 38.000 inwoners in principe tot het verzorgingsgebied worden gerekend. De integrale aanpak van het winkelgebied is daarom cruciaal voor de woningbouwopgave op Zuid in het kader van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Door een vitaal en aantrekkelijk winkelgebied kunnen de omliggende wijken de gewenste kwaliteitssprong maken.

 

De vele partijen die zich hebben verenigd in de Alliantie Hand-in-Hand hebben inmiddels vooruitgang geboekt. Zo hebben vele nieuwe solide ondernemers zich inmiddels gevestigd in de winkelstraat, zijn de verouderde luifels verwijderd en zijn de gevels opgeknapt.